Windows Server 2016 ve 2019 RDP Terminal Lisans Resetleme

AKM Bilişim > Bilgi Bankası > Windows Server 2016 ve 2019 RDP Terminal Lisans Resetleme

Windows Server 2016 ve 2019 RDP Terminal Lisans Resetleme, Windows Server 2016 ve 2019 RDC Lisansı Sıfırlama, Windows Server 2016 ve 2019 Uzak Masaüstü Hizmetleri Lisansı Sıfırlama, Windows Server 2016 ve 2019 Remote Desktop Services Lisansı Sıfırlama

RDP Terminal Lisans Resetleme
RDP Terminal Lisans Hatası

Uzak Masaüstü Hizmetleri RDP Terminal Lisans Resetleme

Önceki Windows sürümlerinde olduğu gibi Windows Server 2016 veya Windows Server 2019‘u yüklediğinizde, Uzak Masa üstü olarak yönetmek için kullanabileceğiniz iki oturum açma izniniz olur. Kurduğunuz bu server’ı Uzak Masaüstü Hizmetleri (Remote Desktop Services) rolünü yüklediğinizde ise çok daha fazla kişi bu sunucunuzda oturum açma hakkına sahip olabilir. RDP Terminal Lisans Resetleme işlemi yapmazsanız ya da lisans satın almazsanız bu kurduğunuz sunucu rolü 120 Gün son kullanılmaz hale gelir ve yukarıda ki görselde gördüğünüz hatayı alırsınız.

Bu rolü yüklediğinizde, varsayılan olarak, sunucuyu bir RDS yüklemesi olarak kullanmak üzere uygun şekilde lisanslamanız için Microsoft‘un size verdiği 120 günlük bir yetkisiz kullanım süreniz olmaktadır. Laboratuvar ortamında bir sunucu kullanıyorsanız, büyük olasılıkla bu tür bir sunucuyu test ortamı olduğu için lisanslamayacaksınız.

120 günlük yetkisiz kullanım süresi sona erdiğinde, sunucuya RDP yapmaya çalıştığınızda aşağıdaki hatayı göreceksiniz;

RDP Hatası

Uzak Masaüstü Hizmetleri için lisans satın almak için linke gidebilirsiniz

Windows Server 2016 ve Windows Server 2019’da Yeniden Kurulum Yapmadan 120 Günlük RDS Grace Period Süresini Sıfırlamak ve Uzatmak

RDP Terminal Lisans Resetleme, RDS rolü için 120 günlük yetkisiz kullanım süresini sıfırlama çalışması için, kayıt defteri düzenleyicisi (Regedit) kullanacağınız araçtır. Başlamadan önce, burada yapmamız gereken birkaç sorumluluk reddi beyanı var. Kayıt defterini düzenlemek, bir Windows sisteminin çökmesine neden olabilir, bu nedenle kayıt defteri düzenlemelerini dikkatli bir şekilde yapınız ve mümkünse çalışmayı yapmadan önce verilerinizi ve Regedit Kayıt Defterini yedeklemeyi unutmayınız. Ayrıca eğer Vmware ya da Hyper-V gibi bir sanal makine ile çalışıyorsanız, başlamadan önce sanal makinenizin hızlı bir anlık görüntüsünü oluşturmak (Snapshot) her zaman iyi bir uygulamadır.

Ek süreyi oluşturmak ve RDS Uzak Masaüstü Hizmetleri Servisinin deneme süresini sıfırlamak için aslında sadece 3 ana adım vardır;

  1. Registry Kayıt Defterinde bulunan RCM > GracePeriod anahtarındaki izinleri değiştirin
  2. “Timebomb” kayıt defteri girdisini silin
  3. Sunucuyu yeniden başlat

Şimdi madde madde yapılması gerekenlere beraber bakalım.

Artık çalışmaya başlayabiliriz. Bunun için RDS sunucunuzda Regedit Kayıt Defterini açarak aşağıdaki konuma gitmeniz gerekir.

Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\RCMGracePeriod
Registry Değişikliği

Kayıt Defterinde TIMEBOMB kaydınız silmeniz gerekir ancak hata alacaksınız. Bunun için Grace Period’a sağ tuş ile tıklayarak Permission seçeneğini seçmelisiniz.

Gelişmiş İzinleri Seçmelisiniz

Sahibi/Owner yanındaki Değiştir/Change düğmesine tıklayın.

Burada anahtarın sahibi olarak yerel yöneticiler grubunu seçebilirsiniz. Sahipleri değiştirmek ve tüm alt nesne izinlerini değiştirmek için görseldeki seçenekleri belirleyin.

Kayıt defteri anahtarındaki izinlerin değiştirilmesini onaylayın.

Hata Ekranını Onaylayın

Artık anahtarın sahipliğini değiştirdiğimize göre, izin hatası almadan izinleri ayarlayabiliriz. Burada yöneticilere anahtar üzerinde tam denetim veriyoruz.

Şimdi, ayarlanan izinlerle, GracePeriod anahtarındaki Timebomb değerine sağ tıklayın ve silin.

Timebomb değerini silin

Ardından, yapılacak tek şey sunucunuzu yeniden başlatmaktır . Sunucu yeniden başlatıldıktan sonra, laboratuvar ortamında RDS sunucunuz için tam 120 günlük yetkisiz kullanım süresinin keyfini bir kez daha çıkarabilirsiniz. Bu işlemi 4 tekrara kadar gerçekleştirebilirsiniz. Bu da sizlere ilk kurulumla birlikte 120×5=600 günlük bir kullanım imkanı sağlamaktadır.

Diğer makalelerimiz için Bilgi Bankamızı Kontrol Edebilirsiniz.

Tags: microsoftrdcrdpremote desktop connectionremote desktop servicesterminal servisuzak masaüstü bağlantısıuzak masaüstü hizmetleriwindowswindows serverwindows server 2016windows server 2019

Archives

Categories

Meta

Get In Touch

Latest Posts

Open chat
Merhaba,

Sizlere destek olmak için buradayız.